Masterclass Speechwriting voor Juristen | Donderdag 21 november

Cursus speciaal voor juristen:

  • Leer en hanteer een praktische methode voor elke gelegenheid.
  • Laat u net als Obama inspireren door de lessen van Marcus Quintilianus, advocaat en de grondlegger van de kunst van het overtuigen.
  • Persoonlijke begeleiding bij uw eerstkomende toespraak.

Overtuig uw publiek ook buiten de rechtszaal

U bent jurist of advocaat en voor het schrijven van een pleitnota draait u uw hand niet meer om. Uw pleidooien in de rechtszaal sorteren steevast het door u beoogde effect.

Maar nu moet u spreken buiten de rechtszaal. Voor een breder samengesteld publiek waarin potentiële klanten of partners zitten. Zij willen graag weten waarin u zich onderscheidt. Natuurlijk bent u klantgericht en biedt u hoogstaand juridisch advies voor een eerlijke prijs, maar helaas zeggen uw concurrenten hetzelfde. Hoe maakt u dan het verschil?

Voor elke jurist die houdt van zijn vak en graag aan de weg timmert, bieden we nu een op zijn vak toegesneden Masterclass Speechwriting op 1 oktober en 21 november. Na afloop krijgt u persoonlijke begeleiding bij uw eerstkomende toespraak.

Alle moderne wijsheid over pitchen, presentaties en toespraken is terug te leiden naar het boek van één man: de Romeinse advocaat Marcus Fabius Quintilianus. Hij geldt als de grondlegger van de kunst van het overtuigen en in het oude Rome verzorgde hij al een ‘masterclass retorica’. Zijn colleges zijn later gebundeld in de Institutio Oratoria. In het Nederlands: de opleiding tot redenaar.

Ouderwets? Nee, want Quintilianus inspireert iedereen die zich verdiept in het overtuigend spreken: van Obama tot Steve Jobs, ze gebruiken allemaal dezelfde eeuwenoude beginselen  Nog een voorbeeld dichter bij huis: de om zijn scherpe tong gevreesde strafpleiter Gerard Spong noemt het boek van Quintilianus de inspiratiebron voor zijn pleidooien.

Natuurlijk is het niet uw bedoeling om grote sprekers te imiteren. Maar u kunt zich wel door hen laten inspireren. Om uiteindelijk uw eigen stem en toon te ontdekken: dat is de insteek van deze cursus. Speechen als Obama? Nee, speechen als …. vul hier uw eigen naam in.

Daarom krijgt u ook geen kant-en-klare speech mee naar huis. U krijgt iets mee dat beter en duurzamer is: het gereedschap om zelf uw speech te schrijven en voor te dragen. Daarnaast bieden wij u persoonlijke begeleiding bij de voorbereiding van uw eerstkomende toespraak.

Voorafgaand aan de cursus krijgen de deelnemers een tweetal oefenopdrachten die op de dag zelf behandeld worden. Er is dus volop ruimte voor oefening en persoonlijke feedback.

De cursus wordt verzorgd door speech- en tekstbureau Het Betere Verhaal, dat sinds 1987 speeches schrijft voor het bedrijfsleven, openbaar bestuur en politiek.

Praktische Informatie

Data & Tijd: Dinsdag 21 november 2013 van 10.00 – 17.00 uur.

Locatie: Lange Houtstraat 25 (2511 CV) te Den Haag. Op loopafstand van station Den Haag Centraal (ca. 8 minuten) en nabij Pleingarage (2 minuten).

Kosten:  € 399,- (excl. BTW) De cursusprijs is inclusief:

  • Cursusmateriaal:Lunch, consumpties en afsluitende borrel.
    • ‘De opleiding tot redenaar’ van Marcus Fabius Quinilianus, uitgave van de Historische Uitgeverij.
    • Handboek speechwriting van Het Betere Verhaal.
  • Lunch, consumpties.

Daarnaast ontvangt  u persoonlijke begeleiding bij het voorbereiden van uw eerstkomende toespraak of presentatie.

Maximum aantal deelnemers: 10.

PO-punten: 5 niet-juridisch

Belangstelling? Schrijf je hier in of stuur een e-mail naar inschrijven@bijzonderstrafrechtacademie.nl.

Print Friendly and PDF ^