Leidinggevenden Chemie-Pack in hoger beroep

Drie leidinggevenden van Chemie-Pack gaan in hoger beroep tegen de taakstraf die ze vorige maand kregen opgelegd. Dat heeft Ronald Drenth, advocaat van de directeur, een productieleider en een veiligheidscoördinator van het bedrijf in Moerdijk, vandaag laten weten. Het Openbaar Ministerie was eerder ook al in hoger beroep gegaan. Het drietal werd op 21 december door de rechtbank van Breda veroordeeld voor brand door schuld. Het OM had celstraffen tot vier jaar geëist wegens opzettelijke brandstichting, maar de rechter ging daar niet in mee.

Volgens Drenth kunnen zijn cliënten zich 'principieel niet vinden in de veroordeling voor overtreding van milieuvoorschriften en het daaraan door de rechtbank gekoppelde verwijt van onvoorzichtigheid waardoor de brand heeft kunnen ontstaan'. Daarom is besloten tot hoger beroep.

Bij de grote brand in Moerdijk, zaterdag precies twee jaar geleden, kwamen chemicaliën vrij en kwam bluswater met chemische stoffen in de omgeving en in het grondwater terecht. Er vielen geen gewonden. De totale schade wordt geschat op bijna 72 miljoen euro. Chemie-Pack werd in augustus failliet verklaard.

Print Friendly and PDF ^