Lancering website CrimeTech.nl

BijzonderStrafrecht.nl heeft er een zusje bij: CrimeTech.nl. Met de toenemende digitalisering van de samenleving groeit cybercriminaliteit. Het inbreken in computers en het daarbij wijzigen van gegevens en het verstoren van de werking, het schenden van intellectuele eigendomsrechten, van geheimen en privacy, het verspreiden van schadelijke informatie vormen hiervan belangrijke voorbeelden. 

Beroepsfraudeurs, vandalen en ideologische aanvallers maken gebruik van dezelfde cyberinstrumenten. Niet alleen particulieren worden getarget door cybercriminelen, maar ook bedrijven, banken en overheden zijn het slachtoffer van cybercriminaliteit.

De omvang van de schade – hoewel lastig vast te stellen – wordt door TNO voor Nederland geschat op €10 miljard per jaar en overstijgt daarmee die van drugshandel.

De website CrimeTech.nl doet verslag van actualiteiten op het snijvlak van criminaliteit en technologie. Dagelijks wordt u op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, rechtspraak, vakliteratuur en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Cybercrime is niet nationaal. Het is wereldwijd, gedeterritorialiseerd en grensoverschrijdend. De actualiteiten op deze website beperken zich dan ook niet tot die uit Nederland. 

Voor de toepassing van deze informatie op de praktijk worden cursussen, expertmeetings en studieavonden georganiseerd.

Op de website en bij door ons georganiseerde evenementen komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: cybercrime en –security, privacy, datalekken, digitale opsporing, internetoplichting, identiteitsfraude, vrijheid van meningsuiting, etc. 

Via onze wekelijkse nieuwsbrief bent u altijd up-to-date. 

Klik hier om naar de website te gaan.

Print Friendly and PDF ^