Lancering Institute for financial crime (IFFC) op donderdag 28 mei 2015

Na bijna 2 jaar van proefballonnetjes, brainstorm sessies, plannetjes maken en gesprekken met tientallen partijen zal op donderdag 28 mei 2015 in het Vredespaleis te Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, de officiële lancering van het Institute for financial crime, kort weg IFFC, plaatsvinden. In het bijzijn van topbestuurders uit het vakgebied van Financieel Economische Criminaliteit (FEC) zal aan de hand van een inspirerend programma de noodzaak van de innovatieve aanpak van de bestrijding van FEC centraal staan.

Het doel van het IFFC zal met name zijn vanuit een onafhankelijke positie het aanjagen van echte innovatie door organisaties en personen die werkzaam zijn in de bestrijding van fraude en corruptie bij elkaar te brengen. Publiek en privaat moeten dat samen gaan doen.

De onafhankelijke katalysator rol van het instituut resulteert in uitwisseling van methodieken en vaardigheden tussen verschillende partijen die elkaar nu nog onvoldoende vinden. Daarom organiseert het instituut zowel online als offline; seminars, fora, expertmeetings, onderzoekstrajecten en opleidingen voor fraude professionals. Door echt te innoveren en te streven naar een samenwerking van alle actoren zal het IFFC een bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam veiligere samenleving.

Ga hier naar de website van het IFFC.

 

Print Friendly and PDF ^