Lancering Anti-Corruptie.nl

Op maandag 27 juni 2016 is de website Anti-corruptie.nl online gegaan. Corruptie en de bestrijding ervan staan in de belangstelling. De afgelopen maanden prijkten (Nederlandse) zaken als die van Van Rey, Hooijmaijers, Möllenkamp (Rochdale), die van voormalig VVD-burgemeester Offermanns, Hans G. (Rijksuniversiteit Groningen), VimpelCom en last but not least Vestia, de voorpagina’s. Megaschikkingen met Nederlandse bedrijven ter zake van omkoping in het buitenland en omkopingszaken tegen individuen, waaronder prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en politiek, haalden headlines in de media.

De Nederlandse anti-corruptiewetgeving is per 1 januari 2015 aangescherpt en de strafmaxima zijn aanzienlijk verhoogd. Internationaal houden NGO’s het onderwerp op de agenda en gaan de VS de rest van de wereld nog steeds voor in de strijd tegen corruptie.

Anti-corruptie.nl doet objectief verslag van deze ontwikkelingen, uit zowel binnen- als buitenland, op het gebied van corruptie en de bestrijding ervan. Via deze website wordt u dagelijks, en via onze nieuwsbrief wekelijks, op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, rechtspraak, vakliteratuur en ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

 

Cursussen

Welke impact voornoemde ontwikkelingen hebben op de praktijk komt aan bod tijdens de diverse cursussen, expertmeetings en studieavonden die, via BijzonderStrafrecht.nl Academie, worden aangeboden.

De eerste cursus, waarbij het fenomeen klokkenluiden vanuit diverse invalshoeken wordt belicht, zal plaatsvinden op donderdag 17 november 2016.

Daarnaast wordt jaarlijks het (anti-)Corruptie Congres georganiseerd. Dit jaar zal de tweede editie van het congres plaatsvinden op vrijdag 9 december 2016, Internationale Anti-corruptie Dag, in Amsterdam. Het onderwerp van het congres is dit jaar 'Past, present, future'.

 

Samenwerking JahaeRaymakers & Jones Day

Anti-corruptie.nl wordt gesteund en ondersteund door JahaeRaymakers en Jones Day. Advocaten van beide kantoren leveren op regelmatige basis een inhoudelijke bijdrage aan zowel de website als de cursussen. Ook het Corruptie Congres 2016 wordt georganiseerd in samenwerking met hen.

 

BijzonderStrafrecht

BijzonderStrafrecht B.V. bestaat inmiddels uit een viertal websites:Schermafbeelding 2016-06-24 om 15.23.26

Op alle vier deze vakgebieden (ondernemingsstrafrecht, faillissementsfraude, cybercrime en corruptie) worden bovendien cursussen aangeboden via de Bijzonder Strafrecht.nl Academie.

Initiatiefnemer van deze websites is Joyce Verhaert. Naast haar activiteiten als strafrechtadvocaat bij JahaeRaymakers Advocaten, houdt zij zich bezig met de inhoud en ontwikkeling van deze initiatieven.

 

 

 

Print Friendly and PDF ^