Gevangenisstraf voor internetoplichter

Een 32-jarige man uit Roosendaal is op 14 juni 2016 door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot 6 maanden gevangenisstraf, waarvan 3 voorwaardelijk, voor oplichting. De man bood onder een valse naam computeronderdelen te koop aan op internet. Hij liet zijn slachtoffers betalen, maar leverde vervolgens geen product. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Schadevergoeding

De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan oplichting. De man heeft bij de politie schuld bekend. De rechter vindt een gevangenisstraf op zijn plaats omdat de verdachte in het verleden al meerdere malen veroordeeld is, onder andere voor soortgelijke feiten. Ook het aantal gedupeerden, negen, en het feit dat de verdachte regelmatig onvindbaar is en een eerder opgelegde taakstraf nooit heeft uitgevoerd speelden een rol in de strafbepaling. De rechter bepaalde daarnaast dat de man aan enkele gedupeerden een schadevergoeding moet betalen.

Leven beteren

Voor het voorwaardelijke gedeelte van de straf geldt een proeftijd van 2 jaar. Deraadsman gaf tijdens de zitting aan dat de verdachte zijn leven weer op de rit wil krijgen en houden. De rechtbank hoopt dat de proeftijd fungeert als een stok achter de deur die de man ervan weerhoudt in de toekomst weer in de fout te gaan.

De uitspraak is (nog) niet gepubliceerd.

 

Print Friendly and PDF ^