Genomineerden Anti Fraude Award bekend

De drie nominaties van de Anti Fraude Award 2014, die tijdens het Fraude Film Festival op 1 oktober zal worden uitgereikt, zijn bekend. Het Expert Comité heeft besloten om uit de vele kanshebbers de volgende kandidaten te nomineren:

  • De meldlijn Meld Misdaad Anoniem,
  • Officier van Justitie Johanna Reddingius en
  • Televisieprogramma Opgelicht?! van de AvroTros

De Anti Fraude Award wordt voor de eerste keer uitgereikt. Dat gebeurt dus tijdens het Fraude Film Festival op 1 oktober. De Anti Fraude Award is een blijk van waardering voor personen, organisaties of initiatieven, die zich hebben onderscheiden bij de bestrijding van fraude en een voorbeeld en inspiratie zijn voor anderen. Er zijn vijfentwintig kandidaten voorgedragen, waarvan het Expert Comité er drie heeft genomineerd voor de Anti Fraude Award 2014.

Bij zijn keuze liet het Expert Comité zich leiden door het fraude begrip in brede zin. Ook werd gekeken naar de behaalde resultaten en in hoeverre de kandidaat een breed publiek wist te bereiken en in beweging wist te krijgen. Het Expert Comité is van mening dat de drie genomineerden zonder enige twijfel aan deze criteria voldoen.

De winnaar wordt op 1 oktober bekend gemaakt tijdens het Fraude Film Festival in filmmuseum EYE te Amsterdam. De bronzen award is speciaal voor het Fraude Film Festival ontworpen door de bekende kunstenaar Jeroen Spijker en symboliseert “oplettendheid”.

Print Friendly and PDF ^