FIOD pakt vermoedelijke fraude koppelbazen aan

De FIOD heeft dinsdag in een internationaal onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket naar vermoedelijke fraude door koppelbazen diverse doorzoekingen gedaan. Het vermoeden is dat drie in de regio Nijmegen woonachtige verdachten en een verdachte in Duitsland, onjuiste belastingaangiften hebben gedaan. Ook worden zij verdacht van valsheid in geschrift, witwassen en deelneming aan een criminele organisatie.

De verdachten hebben vermoedelijk personeel op diverse bouwplaatsen in Europa tegen zeer lage uurtarieven aan het werk gezet zonder dat aan allerlei wettelijke bepalingen – zoals het betalen van premies volksverzekeringen en belastingen-  voldaan werd. Geschat wordt dat er voor circa 1,6 miljoen euro is gefraudeerd.

De FIOD heeft dinsdag 4 woningen en 2 bedrijfsadressen in Nederland doorzocht. In Duitsland werden 1 woning en 2 bedrijfspanden doorzocht. Tijdens de doorzoekingen is administratie in beslag genomen. Verder is beslag gelegd op bankrekeningen in binnen- en buitenland, op contant geld, een jacht, personenauto's en een motor en op waardevolle bezittingen van verdachten en hun bedrijven. Een bedrijfslocatie van waaruit de vermoedelijke fraude werd gepleegd is door de FIOD geheel ontmanteld. Verder zijn op diverse locaties geldhonden ingezet. Door onrechtmatig verkregen bezittingen af te pakken werkt de overheid aan rechtsherstel.

Bron: Rijksoverheid

Print Friendly and PDF ^