FIOD en Douane halen aanbieder van nep-Rolexen van de markt

Op 11 juli heeft de FIOD een 45-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van het aanbieden van merkvervalste horloges en witwassen. De horloges werden onder andere aangeboden op Facebook en Marktplaats. Het gaat om nephorloges van bekende, dure merken, zoals Rolex. Bij doorzoekingen in de woning van verdachte is beslaggelegd op administratie,  ruim 100 merkvervalste horloges en een BMW M3. De merkvervalste horloges worden vernietigd.

Deze zaak kwam aan het rollen toen de Douane zendingen uit China controleerde. De onderzochte partijen bestonden uit merkvervalste horloges, horlogesbandjes en wijzerplaten. Deze waren bestemd voor de verdachte. Daarna heeft de Douane uitgezocht wat de man eerder aan geïmporteerde zendingen heeft ontvangen en werden nieuwe zendingen aan hem onderschept. Op basis van de door de Douane verzamelde gegevens is de FIOD, samen met de Douane een strafrechtelijk onderzoek gestart.

Er zijn in de periode 2015 en 2016 131 zendingen naar de verdachte gestuurd met daarin mogelijk meer dan 750 horloges. In 2017 is de invoer van de merkvervalste horloges doorgegaan. De man heeft naar schatting voor ten minste 100.000 euro aan nephorloges verkocht. De verdachte kocht de horloges tegen een laag bedrag in China en verkocht deze tegen zeer aantrekkelijke prijzen op internetsites. Ook leverde de man tegen bijbetaling een ‘Rolex-doos’ en ‘echtheidscertificaat’.

 

Bron: Fiod

 

Print Friendly and PDF ^