De Column

Bijzonderstrafrecht.nl introduceert De Column. Vanaf dinsdag 2 april zal een van onze columnisten wekelijks reageren op een actualiteit uit het bijzonder strafrecht.

De Columnisten

Anke Feenstra

Anke Feenstra is senior advocaat-medewerkster bij Hertoghs advocaten-belastingkun-digen. Zij behartigt de belangen van belastingplichtigen in fiscaal gerelateerde procedures, met name in het fiscale strafrecht en procedures op het gebied van het douane- en accijnsrecht.

Anke publiceert zeer regelmatig als vaste medewerker van het Tijdschrift voor Sanctierecht & Compliance, Delikt en Delinkwent, Nederlandse Documentatie Fiscaal Recht en het Nederlands Tijdschrift voor Fiscaal Recht. Zij is lid van diverse nationale en internationale vakverenigingen, zoals de Nederlandse Vereniging voor Strafrechtadvocaten (NVSA), de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (NVAB) en de International Bar Association (IBA).

Anke studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht met afstudeerrichting fiscaal recht en strafrecht. Enige jaren geleden heeft zij de specialisatieopleiding strafrecht afgerond en mag zij zich met recht een strafrechtspecialist noemen.

Willem Koops

Willem is gespecialiseerd in strafrechtelijk procederen. Hij heeft ruime ervaring met fraudezaken, van schikkingsonderhandelingen tot de Hoge Raad. Hij behartigde de belangen van zijn cliënten onder andere in Brazilië, Curaçao en Bermuda. Weet wat hem te doen staat bij verhoor, arrestatie of beslag. Smoort de zaak het liefst in de kiem.

Willem studeerde rechten in Amsterdam en Parijs. Geeft graag lezingen en cursussen in binnen- en buitenland over ‘eerste hulp bij ongelukken’ en de actualiteiten binnen zijn vakgebied.

Jan-Paul Verboom

Jan-Paul Verboom was na zijn afstuderen vier jaar werkzaam als senior-parketsecretaris bij het Functioneel Parket, de fraude- en milieutak van het Openbaar Ministerie. Daar draaide hij mee in een aantal middelgrote en grote fraude-onderzoeken, waaronder de Klimop-vastgoedfraude. In 2012 stapte Jan-Paul over naar de advocatuur. Hij is nu werkzaam als advocaaat bij Ivy Corporate Defence & Investigations.

Annelies Sennef

Annelies Sennef wordt door haar cliënten beschreven als: “bruisend” en “betrokken”. Zij deinst er niet voor terug haar ervaring met het ‘recht in actie’ in (wetenschappelijke) publicaties te verwerken.

Annelies staat met name privépersonen bij die met het strafrecht in aanraking komen vanwege verdenkingen van o.a. fraude, oplichting en hennepteelt. De rechtsbijstand aan mensen met psychiatrische problemen heeft een bijzonder plekje in haar praktijk. Ook bedrijven kunnen echter op haar bekwame hulp rekenen. Bijvoorbeeld als er strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan na een bedrijfsongeval of als er vergunningsvoorwaarden zouden zijn overtreden.

Reageren?

Reageren op een column is mogelijk, u kunt uw reactie sturen naar info@bijzonderstrafrecht.nl.

Print Friendly and PDF ^