Beslissingen naar aanleiding van tweede regiezitting in zaak Van Rey

In januari 2015 zijn in de strafzaak tegen voormalig wethouder Van Rey en twee medeverdachten een groot aantal onderzoekswensen gedaan. De rechtbank heeft toen onder andere het horen van tientallen getuigen toegestaan.

Op de zitting van 8 september jongstleden is een aantal openstaande en nieuwe verzoeken besproken. In de zaak van Van Rey is één extra getuige toegewezen. Alle andere verzoeken zijn afgewezen. In de zaak van een van de medeverdachten zijn de twee gevraagde extra getuigen toegewezen. In de zaak van de andere medeverdachte waren geen nieuwe verzoeken gedaan.

De afgewezen verzoeken in de zaak van Van Rey hadden voor een groot deel betrekking op de zogenoemde ‘Teeven-tap’. Dit betreft het telefoongesprek van 20 september 2012 tussen de voormalig Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Teeven, en de verdachte Van Rey dat niet zou zijn opgenomen toen de telefoon van de verdachte Van Rey werd afgeluisterd.

Het argument van de verdediging dat het ‘gewoonweg té toevallig is dat nu juist in dit onderzoek een zo belangrijk telefoongesprek tussen de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie en de verdachte Van Rey door een storing niet wordt opgenomen’ is door de rechtbank als een te magere onderbouwing van de verzoeken bestempeld.

De inhoudelijke behandeling van de zaak zal naar het zich nu laat aanzien plaats hebben in de maanden april/mei 2016.

 

Print Friendly and PDF ^