Behandeling strafzaak Twentse ex-neuroloog

Op 4 november 2013 start bij de rechtbank Overijssel in Almelo de inhoudelijke behandeling van de zaak J.S. Dat is de Twentse ex-neuroloog die er onder andere van wordt verdacht opzettelijk verkeerde diagnoses te hebben gesteld. Er zijn meerdere zittingsdagen gepland in november en december. Het vonnis wordt verwacht in februari.

Planning

Voor de zaak zijn 12 zittingsdagen plus enkele uitloopdagen uitgetrokken. In de periode november-december behandelt de rechtbank alle feiten en zijn dagen gepland voor spreekrecht, behandeling van de persoonlijke omstandigheden, het pleidooi en het re- en dupliek. Ook worden op meerdere zittingsdagen deskundigen gehoord.

Bekijk hier de planning.

Bijwonen zitting

Alle zittingen zijn openbaar. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar. Het aantal zitplaatsen is echter beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak, hebben voorrang bij de toedeling van zitplaatsen. Voor de pers is ook een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting gevolgd kan worden. In de beschikbaar gestelde ruimtes is het niet toegestaan om te filmen of te fotograferen.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^