Aanhoudingen in witwasonderzoek Nieuwkuijk

De FIOD heeft op 22 januari drie verdachten aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen. De FIOD doorzocht samen met de politie en de Belastingdienst 3 woningen in Nieuwkuijk, Tilburg en Bavel. Ook was er een doorzoeking in Hoogstraten in België.

De FIOD heeft beslag gelegd op een woning en digitale en papieren administratie. Verspreid in de woning werd 82 duizend euro contant geld gevonden dat ook in beslag is genomen.

In het onderzoek gaat het om de aankoop van een woning van ruim 7 ton door een stichting. Het vermoeden bestaat dat voor deze constructie is gekozen om crimineel geld te versluieren. Door de aankoop van het pand via deze constructie wordt het (crimineel) geld witgewassen.

Een 53-jarige verdachte wordt gezien als degene die de constructie heeft bedacht en opgezet. Een andere 53-jarige verdachte is bestuurder van de stichting die de woning heeft gekocht. Hij is de broer van een 43-jarige verdachte, die de vermoedelijk uiteindelijke eigenaar van de woning is.

Het onderzoek is gestart na een signaal van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC); een samenwerkingsverband van verschillende overheidsdiensten.

Bron: FIOD

 

Print Friendly and PDF ^