40 uur werkstraf voor verduisteren beleggingsgelden

Een 59-jarige man uit Ermelo is veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het verduisteren van beleggingsgeld. De man leende geld aan zichzelf, aan zijn automatiseringsbedrijf en aan een familielid. Verdachte was samen met een andere man de bestuurder van de Stichting Dutch Investments (SDI).

Geld met rente terugbetaald

De verdachte had al het geleende geld met 6% rente terugbetaald aan SDI en deed dat al voordat het strafrechtelijk onderzoek tegen hem was begonnen.
De verdachte leende het geld zonder medeweten van de beleggers en in strijd met de statuten. Verdachte deed dit opzettelijk omdat hij wist van die afspraken en wist dat zijn bedrijf geen krediet meer kon krijgen bij de bank.

Bijvangst in groter onderzoek

Deze zaak is een bijvangst in een groter onderzoek naar beleggingsfraude in onder andere Nederland en Zweden. In 2006 kwamen er klachten van beleggers binnen bij de Autoriteit Financiële Markten. De beleggers, die hadden ingelegd in de Stichting Dutch Investments (SDI) waren hun inleg kwijt en soms ook een deel van het rendement. De stichting had ten doel het beheer van gelden van derden en het schenken aan goede doelen. Deze verduisteringszaak houdt geen verband met het verdwijnen van die gelden.

Klik hier voor de volledige uitspraak.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^