Veroordeling directeur en medewerker van hypotheek- en assurantiekantoor tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen wegens oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte

Rechtbank Overijssel 26 mei 2015, ECLI:NL:RBOVE:2015:2463 De rechtbank Overijssel veroordeelt een directeur en een medewerker van een hypotheek- en assurantiekantoor tot taakstraffen en voorwaardelijke celstraffen wegens oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. De 40-jarige directeur uit Enschede krijgt een maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 4 maanden met een proeftijd van 2 jaar. Zijn medewerker, een 50-jarige man uit Enschede, is voor dezelfde feiten veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden met een proeftijd van 2 jaar.

In het kader van hypothecaire en assurantiebemiddeling maakten de Enschedeërs zich gedurende een periode van drie jaar meerdere malen schuldig aan oplichting, verduistering en valsheid in geschrift. Door hun strafbare handelingen verrijkten zij zich op onrechtmatige wijze ten koste van hun clientèle. Als gevolg van deze handelwijze is een aantal klanten in grote financiële problemen gekomen.

De rechtbank houdt rekening met de overschrijding van de redelijke termijn en ziet daarin reden om geen onvoorwaardelijke gevangenisstraf op te leggen. Beide mannen moeten schadevergoedingen betalen aan enkele slachtoffers.

Lees hier de volledige uitspraak.

 

Print Friendly and PDF ^