Verdachten stelselmatige WW-fraude langer vast

De directie Opsporing van de Inspectie SZW heeft dinsdag drie mannen aangehouden op verdenking van stelselmatige fraude met WW-uitkeringen. Het drietal zou voor ten minste € 250.000 hebben gefraudeerd. De verdachten zijn vandaag door de rechter-commissaris in Den Bosch voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Het gaat om een man uit Oss (27), een 28-jarige man uit Den Bosch en een man (34) uit Dordrecht. De verdachten uit Oss en Den Bosch worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting, deelname aan een criminele organisatie en witwassen. De verdachte uit Dordrecht wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en witwassen.

De drie mannen liepen na een controle van het team Arbeidsmarktfraude van de Inspectie SZW bij een aantal bedrijven in Roosendaal tegen de lamp. Uit deze controle bleek dat er vermoedelijk sprake was een aantal gefingeerde dienstverbanden. Werknemers ontvingen op grond van deze valse dienstverbanden vervolgens een WW-uitkering van het UWV. De verdenking is dat de verdachten de WW-uitkeringen lieten storten op rekeningen waar zij over konden beschikken.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^