Verdachte oplichting langer vast

De rechtbank heeft op 18 november jl. het voorarrest van een 52-jarige Hagenaar verlengd. De man, die verdacht wordt van meerdere oplichtingszaken, was eerder onder voorwaarden geschorst maar pleegde opnieuw een strafbaar feit en werd toen weeraangehouden. Hij werd voor het eerst aangehouden in november 2014 en devoorlopige hechtenis werd na vijf maanden geschorst. Hij mocht onder voorwaarden zijn zaak in vrijheid afwachten.  De man werd echter eind oktober 2015 opnieuw aangehouden, onder andere omdat het vermoeden bestond dat hij zich schuldig had gemaakt aan een nieuwe oplichting.

Het OM verdenkt de man van het oplichten van meerdere particulieren. Hij wordt ervan verdacht onder valse voorwendselen in het bezit te zijn gekomen van auto’s, sieraden en contante gelden. De man zou onder andere meerdere valse namen hebben gebruikt. De politie heeft bij een doorzoeking een aantal goederen in beslag genomen die van waarde zijn, en die in sommige gevallen zijn te herleiden naar mensen die aangifte hebben gedaan van oplichting.

Wanneer de zaak inhoudelijk dient, is nog niet bekend, omdat er nog en aantal getuigen in het buitenland moet worden gehoord.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^