Prominenten vertellen hun verhaal op Dag van de Rechtspraak


Een avond vol tot de verbeelding sprekende verhalen over de Rechtspraak, vertolkt door onder meer opiniepeiler Maurice de Hond, de vrouwelijke oud-rechter Wil Tonkens en hoogleraar internationaal strafrecht en advocaat Geert-Jan Knoops. Ook begenadigd verhalenverteller en hoogleraar Privaatrecht Rieme-Jan Tjittens en SP-Tweede Kamerlid Jan de Wit treden op, net als advocaat van Willem Holleeder en hoogleraar strafprocesrecht Stijn Franken. Dat staat het publiek te wachten bij het avondprogramma van de eerste Dag van de Rechtspraak op donderdag 27 september. De verhalen hebben titels als ‘Het belang van de menselijke rechter’ en ‘Het meisje en de betonmolen’. Naast bekende advocaten, rechters, politici, wetenschappers en journalisten vertellen ook minder bekende Nederlanders hun verhaal van de Rechtspraak. Locatie: het historische decor van de Haagse Gevangenpoort.

Een greep uit de verhalenvertellers: V.l.n.r. boven:
Rieme Jan Tjittens, Jan de Wit, Geert Jan Knoops.
Onderste rij v.l.n.r.Wil Tonkens, Maurice de Hond, Stijn Franken.
 
 

Voor het avondprogramma van de Dag, dat voor een breed publiek toegankelijk is, kan zich hier nog een aantal mensen aanmelden. Dat geldt ook in beperkte mate voor het middagprogramma, gericht op beleidsmakers en beslissers. Tijdens de middag spreken zowel hoogleraar Bestuurskunde Paul Frissen als voorzitter van de Raad voor de rechtspraak Erik van den Emster. Ook zijn er twee korte optredens van het Haagse dansgezelschap The Dutch Don't Dance Division. De middagsessie wordt besloten met een debat onder leiding van politiek journalist Max van Weezel. De ochtend van de Dag van de Rechtspraak is bestemd voor mediaprofessionals. Aanmelden hiervoor nog mogelijk.

De eerste Dag van de Rechtspraak is het begin van een moderne traditie. Op de Dag wil de Rechtspraak met open vizier het gesprek aangaan en ideeën uitwisselen met de samenleving.

Bron: de Rechtspraak

Print Friendly and PDF ^