Onderzoek naar fraude bij bouw bedrijfspand

Het Functioneel Parket doet strafrechtelijk onderzoek naar een joint venture van KPMG en een projectontwikkelaar, waarin de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor in Amstelveen was ondergebracht. De joint venture - KPMG Gebouw Amstelveen II - en de projectontwikkelaar worden verdacht van belastingfraude over 2009 en 2010 en valsheid in geschrifte.

Het vermoeden is dat de betreffende onderneming in haar aangiften ten onrechte kosten heeft opgevoerd waardoor de belastbare winst daalde. Daarnaast heeft een projectontwikkelaar vermoedelijk valse facturen opgemaakt. Op deze wijze is mogelijk voor miljoenen euro's aan belasting ontdoken.

Het onderzoek naar dit feitencomplex startte begin dit jaar. Eind februari zijn in het kader van het strafrechtelijk onderzoek doorzoekingen verricht. De FIOD doorzocht twee bedrijfspanden in Amstelveen, een bedrijfspand in Amsterdam, een bedrijfspand in de omgeving van Den Bosch en twee woningen in de omgeving van Den Bosch en Den Haag. Er is administratie in beslag genomen en beslag gelegd op vermogensbestanddelen van de projectontwikkelaar.

Naast de genoemde onderneming en de projectontwikkelaar richt het onderzoek zich op twee bestuurders van de onderneming.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^