OM vordert in hoger beroep op themazitting ‘Afpakken’ een ontnemingsbedrag van in totaal ruim € 112.000

De advocaat-generaal (OM) in Amsterdam heeft afgelopen vrijdag in hoger beroep op een themazitting ‘Afpakken' een totaalbedrag van ruim € 112.000 aan wederrechtelijk verkregen voordeel gevorderd van in totaal 7 verdachten.

Met deze themazitting wil het OM aandacht vragen voor het onderwerp ‘Afpakken'. Op deze zitting ging het om in totaal 9 verdachten die in hoger beroep terecht stonden voor hun behaalde winsten voortkomend uit het plegen van strafbare feiten. Zeven zaken werden uiteindelijk behandeld. Eén zaak werd aangehouden voor een nadere schriftelijke conclusiewisseling. In een andere zaak wilde de verdachte zijn hoger beroep niet doorzetten. Bij de onderliggende strafbare feiten ging het om hennepteelt in Zaandam, Hoofddorp, Den Helder, Julianadorp en Haarlem, invoer van cocaïne via Schiphol en marktplaatsoplichting in Amsterdam. In een aantal zaken heeft het OM hoger beroep ingesteld, in een aantal zaken de verdachte.

Het hoogste gevorderde ontnemingsbedrag vandaag was een bedrag van bijna € 45.000. In deze zaak ging het om de winsten uit een aantal oogsten uit een hennepkwekerij in Julianadorp in een periode in 2009 en begin 2010.

Op 7 en 14 februari a.s. zijn de volgende themazittingen 'Afpakkn' in hoger beroep in Amsterdam.

De uitspraken in de zaken van vandaag zijn over twee weken.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^