Officier eist twee jaar gevangenisstraf tegen nepglazenwasser uit Den Haag

De officier van justitie in Den Haag heeft gisteren een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk geëist tegen een oplichter uit Den Haag. Daarnaast heeft de officier om een proeftijd van drie jaar gevraagd en als bijzondere voorwaarde een opname in een zorginstelling.

De 38-jarige man wordt ervan verdacht dat hij zich de afgelopen jaren tientallen malen heeft voorgedaan als glazenwasser en zo mensen geld uit de portemonnee heeft geklopt. De verdachte heeft bekend dat hij zich in Den Haag, Delft, Rijswijk en Voorburg meerdere malen heeft voorgedaan als glazenwasser. Hij belde bij bewoners aan en vertelde dat hij het geld kwam halen voor het glazenwassen. In werkelijkheid had de man geen enkel raam schoongemaakt. Tijdens de zitting vertelde de verdachte spijt te hebben van zijn daden.

In totaal hebben zeventien benadeelden tijdens de zitting om een schadevergoeding gevraagd. Het totaalbedrag is ruim vierhonderd euro.

Waarschuwing

De politie waarschuwde een aantal keer voor de oplichtingspraktijken van de man. De nepglazenwasser viel op door een onverzorgd uiterlijk en een slecht gebit. Hij werd in 2011 voor ook al aangehouden op verdenking van oplichting en mocht toen zijn rechtszaak in vrijheid afwachten. Voordat die zaak op zitting was, werd de verdachte op 14 juli 2012 opnieuw aangehouden voor oplichting. Ook dit keer zou hij zich hebben voorgedaan als glazenwasser. De rechter-commissaris schorste in juli onder voorwaarden zijn voorlopige hechtenis. Toen hij in september 2012 voor de derde keer werd aangehouden op verdenking van dezelfde feiten, besloot de rechtbank dat hij tot aan de zitting van vandaag moest blijven vastzitten.

De uitspraak is over 14 dagen.

Bron: OM

Print Friendly and PDF ^