Masterclass Speechwriting voor juristen | 11 en 14 december 2012

BijzonderStrafrecht Academie organiseert in samenwerking met "Het Betere Verhaal" de Masterclass Speechwriting voor juristen U bent jurist of advocaat en voor het schrijven van een pleitnota draait u uw hand niet meer om. Uw pleidooien in de rechtszaal sorteren steevast het door u beoogde effect.

Maar nu moet u een speech houden buiten de rechtszaal. Voor een breder samengesteld publiek. Voor een gehoor dat u glazig aankijkt zodra u zich bedient van het juridische vocabulaire. Wat dan?

Dan wordt van u een heel ander verhaal verwacht. Een verhaal dat boeit, inspireert en enthousiasmeert. En een ingrediënt bevat dat zowel essentieel als ondefinieerbaar is: bezieling. Niemand kan zeggen wat dat precies is. Maar als het er is, hoort iedereen dat meteen.

In de Masterclass laten we zien hoe grote sprekers hun speech bezieling geven.

En natuurlijk ook hoe u dat kunt doen! Niet om te plagiëren, maar om uw eigen toon en stijl te ontdekken.

Op deze dag raakt u vertrouwd met de beginselen van de speechwriting en behandelen we de stijlfiguren die u gedoseerd kunt gebruiken. Naast beeldend taalgebruik, een verrassende invalshoek en een meeslepende redenering is de betere speech te herkennen aan de anekdote die niet alleen onderhoudend is, maar ook tot denken aanzet.

Tijdens de Masterclass leert u zulke speeches schrijven én voordragen.

Deelnemers aan de Masterclass krijgen ter voorbereiding een tweetal oefenopdrachten die op de dag zelf behandeld worden. Zo is er ruimte voor oefening en persoonlijke feedback.

Docent: mr. C. (Christian) de Ruiter

Data en locatie

De Masterclass Speechwriting voor juristen vindt plaats op 11 (dinsdag) en 14 (vrijdag) december 2012 van 10.00 – 17.00.

Locatie: ‘t Eetcafé, Lange Houtstraat 25 te Den Haag (nabij centraal station).

Kosten:  € 349,- (excl. BTW)

De cursusprijs is inclusief:

  1. cursusmateriaal
  2. handboek speechwriting “Now we are talking” (uitgave van Het Betere Verhaal)
  3. lunch
  4. consumpties
  5. afsluitende borrel (met bitterballen!)

Aantal deelnemers: 6-10 personen.

Voor deelname aan deze cursus kunnen PO-punten worden behaald (1 netto uur onderwijs = 1 opleidingspunt). Deze dient u echter zelf aan te vragen bij de NOvA. Hiertoe zal een certificaat van deelname en het programma worden verstrekt. Belangstelling?

Stuur een mailtje naar inschrijven@bijzonderstrafrechtacademie.nl; vermeld de naam van de cursus, de gewenste datum, uw naam en adres.

U kunt ook bellen naar 070-711 39 10 of 06-19 92 09 76.

 

Open hier de folder.

 

Print Friendly and PDF ^