Man aangehouden die valse ziekenhuisfacturen verkoopt

Een 68-jarige Nederlander is op dinsdag 28 februari in de provincie Noord-Brabant aangehouden op verdenking van het verkopen van valse ziekenhuisfacturen in Thailand. Het onderzoek en de aanhouding is verricht door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW onder leiding van het Functioneel Parket. De fraude met de valse facturen bedraagt vermoedelijk € 130.000.

De verdachte verkocht de ziekenhuisfacturen de afgelopen jaren aan Nederlandse toeristen in Thailand. Op de facturen werden kosten vermeld voor een opname in het ziekenhuis in Bangkok. De verdachte woonde op dat moment zelf in Thailand. De Nederlanders declareerden de ziekenhuisfacturen bij terugkeer in eigen land bij hun zorgverzekeraar. Die ging over tot betaling.

Vijf zorgverzekeraars hebben een melding gedaan van mogelijke fraude met de valse Thaise facturen. Naar aanleiding van deze meldingen is de recherche Zorgfraude Inspectie SZW een onderzoek gestart. Het onderzoek heeft nu geleid tot de aanhouding van de hoofdverdachte die voor een tijdelijk verblijf in Nederland was. In twee woningen werden doorzoekingen verricht om bewijsmateriaal te verzamelen.

Vermoedelijk hebben tientallen Nederlandse toeristen de afgelopen jaren valse facturen gedeclareerd. Op dit moment worden elf Nederlanders hiervoor vervolgd. Het is niet uitgesloten dat nog meer mensen hiervoor vervolgd gaan worden.

Bron: Inspectie SZW

 

Print Friendly and PDF ^