In hoger beroep 12 maanden cel geëist wegens verduistering van bijna 1,5 ton

De advocaat-generaal (OM) heeft in hoger beroep 12 maanden cel waarvan 4 maanden voorwaardelijk geëist tegen een inmiddels 57-jarige man uit Tiel. In de visie van het OM heeft hij zich schuldig gemaakt aan verduistering in dienstbetrekking van een bedrag van bijna een ton bij zijn werkgever in Hilversum in de periode juli 2011 tot augustus 2013 en verduistering van ruim € 43.000 bij een voetbalclub in Tiel in de periode januari 2012 tot oktober 2013.

Hilversum

Verdachte werkte als Financial en Operations Manager bij een bedrijf in Hilversum. In die hoedanigheid heeft hij in totaal ruim € 98.000 verduisterd. Dit gebeurde op drie manieren. Hij heeft een groot contant geldbedrag van zijn werkgever op zijn privérekening gestort. Verder heeft hij twee privéfacturen van een huisschilder betaald met geld van zijn werkgever en heeft hij een geldbedrag van zijn werkgever via een tussenrekening overgemaakt naar de voetbalclub in Tiel.

Tiel

Verdachte was penningmeester bij een voetbalclub in Tiel. Daar heeft hij in de visie van het OM een bedrag van ruim € 43.000 verduisterd door geld van de rekening van de voetbalclub naar zijn privérekening over te maken. Door het handelen van verdachte kon de voetbalclub aan een aantal basisspelers van een jeugdelftal geen spelersvergoeding uitkeren.

Ontneming

Verder vorderde de advocaat-generaal het opleggen van een ontnemingsmaatregel van ruim een ton aan wederrechtelijk verkregen voordeel.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot negen maanden cel waarvan zes maanden voorwaardelijk met een proeftijdvan twee jaar. De rechtbank legde een ontnemingsmaatregel op conform het gevorderde bedrag van de advocaat-generaal. De verdachte stelde hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^