Gezocht: Student-stagiaires (m/v)

De Bont Advocaten is voor haar vestigingen in Amsterdam en Breda per direct op zoek naar enthousiaste studenten (fiscaal en/of strafrecht) om het kantoor te versterken. Tijdens de stage trek je gezamenlijk op met alle advocaten van kantoor. Dat betekent samen op pad naar een zitting, overleg met cliënten, het Openbaar Ministerie en de Belastingdienst, maar ook aanwezig zijn op de wekelijkse vakliteratuurvergadering. Soms is er acute nood aan de man, omdat de FIOD het nodig vond zonder aankondiging een huis te doorzoeken en cliënten aan te houden, in andere gevallen roept het welhaast wetenschappelijke werk van het opstellen van een cassatieschriftuur.

De duur van de stageperiode wordt in onderling overleg bepaald. Wil je echt iets proeven van kantoor én de zaken, dan is een periode van 8 weken aan te bevelen.

De stage kun je ook invullen door het schrijven van een scriptie voor je master.

De advocaten van het kantoor hebben een wetenschappelijke interesse die tot uiting komt in het schrijven van artikelen en annotaties en het feit dat een aantal van hen verbonden is aan diverse universiteiten in het land. Voor studenten bestaat de gelegenheid tezamen met één van de advocaten een wetenschappelijk artikel te schrijven.

Tijdens je stageperiode ben je naast het vakinhoudelijke werk ook van harte welkom bij alle andere kantooractiviteiten!

Wat bieden zij jou

Je wordt op alle fronten betrokken in de dagelijkse praktijk en maakt daardoor echt onderdeel uit van kantoor. Op die wijze krijg je dus de kans jezelf te profileren en eventueel door te groeien binnen kantoor.

Verder wordt een stagevergoeding toegekend.

Wat vragen zij

De Bont Advocaten is op zoek naar enthousiaste studenten (vanaf derde jaar bachelor) met bijzondere en aantoonbare affiniteit met het fiscaal (straf)recht dan wel ondernemingsstrafrecht. Belangrijk is dat je een actieve, zelfstandige, nieuwsgierige en initiatiefrijke houding hebt. Je beschikt over accurate schriftelijke vaardigheden, een sterk analytisch vermogen en je bent bereid de handen uit de mouwen te steken om gedurende je stage zoveel mogelijk te leren.

Periode

Gedurende het hele jaar is het kantoor op zoek naar student-stagiaires. De periode wordt in overleg vastgesteld.

Op dit moment is er nog een opening voor een student-stagiaire voor de zomer!

Meer informatie

Mocht je vragen hebben over de vacature of over kantoor, dan kun je contact opnemen met Jojanneke Sitsen of Anneke Nuyens.

Interesse

Heb je interesse, stuur dan je CV, motivatiebrief en cijferlijst(en) naar: info@debontadvocaten.nl

Over De Bont Advocaten

De Bont Advocaten richt zich op het verlenen van bijstand in bestuursrechtelijke conflicten met de Belastingdienst en andere toezichthouders (AFM, DNB, BFT, ACM en NZa) alsmede op fiscale en white collar strafzaken, waaronder met name corruptie en omkoping. De advocaten van ons kantoor hebben zich er op toegelegd in dergelijke zaken weerwerk te leveren en de zaken in een vroegtijdig stadium te beëindigen. Zo nodig wordt echter tot in hoogste instanties doorgeprocedeerd.

 

Print Friendly and PDF ^