FIOD neemt grote partij merkvervalste goederen in beslag

De FIOD heeft woensdag twee mannen aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar de handel in merkvervalste goederen. Bij doorzoekingen op drie locaties in Krimpen aan den IJssel, Rotterdam en Zwijndrecht zijn ruim 15.000 merkvervalste goederen in beslag genomen. Het gaat om kleding, schoenen en parfums. Daarnaast zijn merklabels en merkstickers aangetroffen en in beslag genomen.

Het onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket startte in april 2013 na aangiften van merkhouders. De aangehouden mannen zijn een 25-jarige man uit Krimpen aan den IJssel en een 32-jarige man uit Rotterdam. Medewerkers van React hebben alle goederen bekeken en bemonsterd en daarbij de valsheid vastgesteld. De in beslag genomen goederen zijn bemonsterd en daarna vernietigd. De FIOD heeft digitale gegevensdragers en administratie in beslag genomen.

Merken zijn beschermd in Nederland. Het is verboden merkartikelen na te maken en het is niet toegestaan om in valse merkartikelen te handelen. De handel in nagemaakte merken kan de reguliere handel bedreigen, daarom treedt de overheid hier tegen op. Nagemaakte merkartikelen zijn vaak van inferieure kwaliteit (die soms zelfs een gevaar voor de volksgezondheid kan opleveren) en worden voor een veel lagere prijs verkocht dan de echte merkartikelen.

Bron: Rijksoverheid

Print Friendly and PDF ^