FIOD doorzoekt kantoren en woning belastingconsulent

In een onderzoek naar vermoedelijke belastingfraude heeft de FIOD dinsdag in Nederland en Duitsland kantoorruimtes en een woning van een belastingconsulent doorzocht. De man (63 jaar) uit Enschede, wordt verdacht van het opzettelijk indienen van onjuiste aangiften inkomstenbelasting voor derden.

Het vermoeden is dat de man ten onrechte aftrekposten zoals ziektekosten en giften in de belastingaangiften in aftrek bracht. De valse aangiften waren bedoeld om hoge teruggaven inkomstenbelasting te ontvangen. Een eerdere toezegging om te stoppen met zijn activiteiten als belastingconsulent heeft hij vermoedelijk niet nageleefd. De FIOD heeft nu doorzoekingen gedaan om te voorkomen dat de man voor 1 april, de datum waarop de aangifte bij de Belastingdienst binnen moet zijn, opnieuw valse aangiften indient.

Onderzoek van de Belastingdienst doet vermoeden dat de verdachte enkele duizenden valse aangiften heeft ingediend. Aangezien elke belastingplichtige zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar aangifte, vordert de Belastingdienst het teveel uitbetaalde bedrag terug bij de belastingplichtigen.

Bij de doorzoekingen heeft de FIOD administratie in beslag genomen en in samenwerking met de Belastingdienst beslag gelegd op bankrekeningen in Nederland en Duitsland, contant geld en een auto. De FIOD doet verder onderzoek onder leiding van het Functioneel Parket.

Bron: Rijksoverheid

Print Friendly and PDF ^