Eerste Fraude Film Festival van start

Op 1 en 2 oktober vindt in filmmuseum Eye te Amsterdam het eerste Fraude Film Festival plaats: films en documentaires rond het thema fraude. Het Festival wordt georganiseerd door de Stichting Fraude Film Festival.

De openingsfilm ‘Dit kan dus niet ...” is een productie van Frans Bromet. Op de hem bekende wijze doet hij een poging er achter te komen wat frauduleus handelen precies is.

Tijdens dit festival zullen deskundigen uit de wereld van fraudebestrijding naar aanleiding van de vertoonde films en documentaires in Q & A sessies hun licht laten schijnen op de nieuwste ontwikkeling op het gebied van fraude.

De eerste dag van het Festival heeft een besloten karakter. Hiervoor is de top 300 op het gebied van fraudebestrijding in Nederland, werkzaam in het bedrijfsleven, bij opsporingsdiensten en binnen de wetenschap, uitge- nodigd. Gezamenlijk zullen zij de films bekijken en hierover met elkaar in discussie gaan.

Na vertoning van de openingsfilm in de ochtend vindt een debat plaats tussen vertegenwoordigers van het OM, de FIOD, het bedrijfsleven en de wetenschap over de impact van fraude op de maatschappij. Gespreksleider is Rob Trip.

Tijdens het avond programma zal de ‘Anti Fraude Award 2014’ worden uitgereikt aan een persoonlijkheid of een organisatie die zich aantoonbaar heeft onderscheiden bij de bestrijding van fraude.

De genomineerden zijn:

  • Meld Misdaad Anoniem;
  • Officier van justitie Johanna Reddingius;
  • het televisieprogramma Opgelicht?! van de AvroTros.

De tweede dag van het FFF is toegankelijk voor publiek. Hier zullen niet alleen een aantal makers van documentaires, maar ook vertegenwoordigers uit de betrekkelijk gesloten wereld van de fraudebestrijding Q en A sessies houden.

Een deel van de opbrengsten van het Fraude Film Festival zal worden gedo- neerd aan Transparency International, de NGO die zich wereldwijd bezig houdt met fraude- en corruptiebestrijding.

De ambitie van het Fraude Film Festival is om een jaarlijks terugkerend evenement te worden.

Meer informatie over het Fraude Film Festival is te vinden op www.fraudefilmfestival.nl.

Print Friendly and PDF ^