Doorzoekingen in onderzoek naar declaratiefraude

De recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW doorzocht op 29 januari twee kantoren van  zorgaanbieders. Ook de woningen van twee voormalige bestuurders van deze zorgaanbieders zijn doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en fraude met declaraties voor zorg. Er is administratie in beslag genomen.

Behalve twee zorgaanbieders die medische zorg, medisch specialistische zorg en abortuszorg verleenden, zijn ook de twee voormalige bestuurders als verdachte aangemerkt. Het vermoeden is dat de twee zorgaanbieders een afspraak hadden gemaakt om bij zorgverzekeraars duurdere  behandelingen te declareren  dan dat toegestaan was. Hiernaast heeft de zorgaanbieder die abortuszorg verleent vermoedelijk meer subsidie ontvangen dan waar deze recht op had. De verdenking is valsheid in geschrift en oplichting in de periode van 2010 tot en met 2016.

Het nadeel door de vermoedelijke fraude wordt geschat op meer dan 1.000.000 euro. Het onderzoek door de recherche Zorgfraude is in november gestart.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^