Deskundigengesprek over belastingconstructies

Deskundigen op het gebied van (internationale) belastingconstructies spraken maandag 12 september met Kamerleden van de commissie voor Financiën. Op deze manier wil de commissie meer duidelijkheid krijgen over belastingconstructies waarbij Nederland betrokken is.

Na de publicatie van de zogeheten ‘Panama Papers’, een verzameling van 11,5 miljoen uitgelekte documenten, is er extra aandacht gekomen voor belastingontwijking- en fraude. Uit de Panama Papers bleek dat een juridisch advieskantoor in Panama rijke wereldburgers de mogelijkheid bood om hun vermogen onder te brengen in belastingparadijzen. Ook partijen in de Tweede Kamer willen daarom een duidelijker beeld krijgen van belastingconstructies.

Inzicht

De commissie voor Financiën hoopt door de gesprekken met twaalf deskundigen meer inzicht te krijgen in de (internationale) belastingconstructies waarmee Nederland te maken heeft. Het gaat om onderwerpen als de belastingregelgeving voor multinationals, het vestigingsklimaat voor bedrijven en de aanpak van illegale doorsluisconstructies.

Bron: Tweede Kamer

Print Friendly and PDF ^