Cursus Snellezen & Mindmappen voor Advocaten

In het huidige informatietijdperk worden we overspoeld door mails, tweets en (online) media. Daarnaast is er nog de vakliteratuur, stapels dossiers, verslagen en rapporten die we dagelijks op ons bord krijgen. Zou het niet geweldig zijn als we al dat leesvoer twee of zelfs drie keer zo snel tot ons konden nemen en zelfs met beter begrip van de inhoud?

Iedereen kan leren snellezen

Er is een eenvoudige manier om tijd te besparen: snellezen. Snellezen is voor iedereen makkelijk te leren en er zijn al aanzienlijke verbeteringen merkbaar in relatief korte tijd. Vooral de combinatie met mindmaps zorgt voor een betere en efficiëntere manier tot het onthouden van informatie.

Het roer om

De in de training aangereikte technieken vergen een andere manier van omgaan met tekst en de manier waarop we gewend zijn aantekeningen te maken. Tijd dat het roer om gaat!

De meeste mensen lezen een tekst op voorleessnelheid. Maar onze hersenen kunnen een veel hoger tempo aan en het is niet altijd nodig de volledige tekst te lezen om de inhoud te kunnen begrijpen.

Als we notities maken doen we dit vaak lineair in dezelfde volgorde als de tekst. Een beter manier zou zijn om te beginnen bij de essentie en van daaruit de aantekeningen uit te bouwen via een soort boomstructuur: een ‘mindmap’.

Win tijd terug

Door je in korte tijd deze twee vaardigheden eigen te maken, kan je niet alleen je leessnelheid aanzienlijk verhogen en dus kostbare tijd winnen, maar kan je de informatie ook nog eens beter onthouden en reproduceren.

In een training van Bastiaan van Achterbergh komen verschillende snel- leestechnieken aan bod, laat hij je oogspieroefeningen doen en leert hij je hoe je met diverse hulpmiddelen hogere snelheden kan behalen en vasthouden. Tevens geeft hij inzicht in hoe de hersenen werken en hoe je ze het beste kan gebruiken tijdens het lezen en leren.

 

Programma

Lezen en snellezen

 • Start tekst & nulmeeting
 • Leesgewoontes
 • Mythes over lezen

Hoe werkt het snellezen nu

 • Snellezen = sneller kijken
 • Oogbewegingen
 • Oogconditie

De 4 Technieken  van snellezen

 1. Oogfitness
 2. Hand-oogcoördinatie
 3. Leesbewegingen
 4. Vragen stellen

De 3 F-Krachten voor het snellezen

 1. Fysiek
 2. Focus
 3. Frequentie

Mindmapping voor advocaten

 • Wat is het?
 • Basisregels
 • Modellen en vormen
 • Toepassingen voor advocaten

Snellees conditie programma

 • Wat is het?
 • Hoe werkt het?
 • Persoonlijk training niveau

 

Docent: Bastiaan van Achterbergh

In 2011 richtte Bastiaan lerensnellezen.nl op, een bedrijf dat als missie heeft om iedereen in de wereld kennis te laten maken met snellezen. Als kleine jongen groeide hij op met het stempel ‘dyslectisch’ en leerde noodgedwongen leven met het vooroordeel dat dyslectische mensen dom zouden zijn. Bastiaan trok alle registers open om het tegendeel te bewijzen. Als autodidact bestudeerde hij jarenlang de theorieën van autoriteiten op gebied van snellezen, zoals de grondlegger Evelyn Wood, diens rechterhand Richard Sutz en later ook Tony Buzan. Vervolgens heeft Bastiaan zijn eigen leermethode ontwikkeld. Via deze methodiek geeft hij sinds 2008 trainingen aan diverse opdrachtgevers, waaronder Rabobank, Pricewaterhousecoopers, Vereniging Mensa, Hanzehogeschool Groningen, MBO Utrecht, Rotary Club, Flevum Corporate Network, Gooische Advocatenvereniging en Van Diepen van der Kroef Advocaten.

 

Praktische Informatie

Datum & tijd: Dinsdag 28 oktober 2014 | 14.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur).

Locatie: Plein 15-16 (2511 CR) te Den Haag. Op loopafstand van station Den Haag Centraal (ca. 8 minuten) en nabij Pleingarage (2 minuten).

Routebeschrijving Klik hier voor de routebeschrijving.

Kosten: € 199,- excl. BTW

PO-punten: 3 (niet-juridisch)

 

 

Print Friendly and PDF ^