Auto's in beslag genomen in witwasonderzoek

Bij een onderzoek naar het witwassen van crimineel vermogen in Tilburg is vrijdag 31 augustus onder regie van het Openbaar Ministerie in samenwerking met de Taskforce B5, politie MWB, openbaar bestuur en de Belastingdienst een 46-jarige Tilburger aangehouden. Bij een doorzoeking van vier panden, twee loodsen en een woning in Tilburg en een woning in Leiden zijn drie nieuwe auto's, waaronder en gloednieuwe sportwagen, in beslaggenomen.

De verdachte is vandaag voorgeleid en blijft veertien dagen in bewaring. Er zijn waardevolle spullen waaronder de auto's, een klein geldbedrag en een duur horloge in beslag genomen door het Integraal Afpakteam Brabant.

Voorbereidingsruimte bouw hennepkwekerij


Een van de twee doorzochte loodsen was ingericht als een flinke werkplaats om kwekerijen te bouwen. De daarvoor benodigde spullen, zoals ventilatoren, geurfilters, groeimiddelen en folie zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Daarnaast werden in dezelfde loods twee verborgen ruimtes aangetroffen die waren ingericht als kweeklocatie en een buiten geparkeerde aanhangwagen was omgebouwd tot een mobiele kweekruimte. Ook de aanhangwagen is in beslag genomen.

Bron: Openbaar Ministerie

Print Friendly and PDF ^