Aanhoudingen in omvangrijk vuurwerkonderzoek

Onder leiding van het Functioneel Parket heeft het Vuurwerk en Autobrandstichtenteam van de politie eenheid Den Haag in de afgelopen 2 maanden een omvangrijk onderzoek verricht naar de handel in illegaal vuurwerk in de omgeving van Gouda. Er zijn in totaal zes aanhoudingen verricht.

Het onderzoek werd gestart naar aanleiding van informatie uit een ander onderzoek. Nader onderzoek leidde naar een mogelijk netwerk van handelaren en transporteurs van illegaal vuurwerk.

Op 17 november werd een bestelauto met een 29-jarige bestuurder uit Ridderkerk op de A-12 bij Bodegraven aangehouden. In zijn bestelauto, die in beslag werd genomen, werd 450 kg illegaal vuurwerk aangetroffen evenals een geladen vuurwapen. Diezelfde dag werd een 18-jarige verdachte aangehouden in zijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel waar 63 kg mortierbommen in een slaapkamer werden aangetroffen. Op 22 november werd een 19-jarige man in Nieuwerkerk aan den IJssel in zijn woning aangehouden. Hij was vermoedelijk een van de chauffeurs uit de groep van vuurwerkhandelaars. Ook werd zijn 16-jarige vriendin aangehouden voor haar betrokkenheid bij de illegale vuurwerkhandel. Op 29 november werd een 29-jarige man in zijn woning in Nieuwerkerk aan den IJssel aangehouden. Hij is de eigenaar van de bestelauto waarmee het vuurwerk vermoedelijk werd vervoerd.

Op 14 december werden de twee 19-jarige vermoedelijke hoofdverdachten in hun woningen in Boskoop en in Gouda aangehouden. Hun woningen werden doorzocht, er werd geen vuurwerk aangetroffen. Beide verdachten werden eerder dit jaar veroordeeld voor de handel in illegaal vuurwerk, gepleegd in 2015.

Alle verdachten, met uitzondering van de 16-jarige vrouw, zijn voorgeleid en in voorlopige hechtenis gesteld.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^