Aangehouden verdachte verzekeringsfraude blijft langer vast

Een 50-jarige man uit Amstelveen die dinsdag 18 aprilis aangehouden zit 14 dagen langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank beslist. De man wordt ervan verdacht een overval op zijn bedrijf in Amstelveen in scene te hebben gezet om geld van de verzekering te kunnen claimen.

De Amstelvener zou op woensdag 9 november 2016 met geweld zijn overvallen door meerdere daders en korte tijd in gijzeling zijn gehouden. De zogenaamde overvallers gingen ervandoor met een  buit ter waarde van enkele miljoenen. De verzekeringsmaatschappij waar de buit verzekerd was, heeft reeds een groot deel van de schade uitbetaald. Zij hebben aangegeven aangifte van fraude te zullen gaan doen.

Op dinsdag 18 april heeft de politie het bedrijf in Amstelveen en de woning van de 50-jarige verdachte doorzocht. Daarbij zijn onder meer sieraden in beslag genomen.

Eerder deze maand hield de politie twee mannen en een vrouw aan na intensief onderzoek en tips van kijkers na het uitzenden van beelden van de diefstal in opsporingsprogramma’s.

De twee mannen van 23 jaar uit Houten en 32 jaar uit Rotterdam als ook  de vrouw van 38 jaar uit Huizen zitten net zoals de 50-jarige Amstelvener in hechtenis. De vier zijn beperkingen opgelegd waardoor ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Bron: OM

 

Print Friendly and PDF ^