BijzonderStrafrecht.nl dé toonaangevende website als het gaat om actualiteiten op het gebied van ondernemingsstrafrecht. Dagelijks worden op  onze website nieuwsberichten gerelateerd aan het financieel-economisch strafrecht gepubliceerd. Naast het verzorgen van samenvattingen van gerechtelijke uitspraken, zowel van het EHRM, Hof van Justitie als Hoge Raad en lagere gerechten, houdt BijzonderStrafrecht.nl u op de hoogte van andere actualiteiten op het gebied van bijzonder strafrecht, zoals veranderingen in wet- en regelgeving, nieuwe publicaties (boeken, tijdschriften en ook scripties), belangrijke bijeenkomsten, evenementen en relevante cursussen.

Kortom, BijzonderStrafrecht.nl biedt een allesomvattend overzicht van wat er op dit vakgebied en op dit moment ‘speelt’ en is bovendien geheel gratis toegankelijk.

BijzonderStrafrecht.nl is met name bedoeld voor legal professionals: advocaten, wetenschappers, leden van de zittende en staande magistratuur, overheids- en bedrijfsjuristen, leden van toezicht- en opsporingsteams, rechtenstudenten, maar ook voor fiscalisten, accountants en overigen die zich bezig houden met of geïnteresseerd zijn in ondernemingsstrafrecht, fiscaal strafrecht en financieel strafrecht, oftewel: het bijzonder strafrecht.

De website, opgericht medio 2012 door Joyce Boonstra-Verhaert, trekt meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand (per zomer 2017).

Suggesties voor op te nemen uitspraken en artikelen, commentaren en tips zijn altijd van harte welkom! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@bijzonderstrafrecht.nl of telefoonnummer 010-711 03 66.
 

BijzonderStrafrecht.nl Academie

bsa pen.png

Via de geaccrediteerde cursusinstelling BijzonderStrafrecht.nl Academie worden per jaar zo’n 40 cursussen, congressen en expertmeetings georganiseerd op het gebied van het (economisch) strafrecht, cybercrime en corruptie.

Ga naar de website > 
 

Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving

tbsh 1.png

Het Tijdschrift voor Bijzonder Strafrecht & Handhaving (TBS&H) biedt een platform om de wetenschappelijke kennis te vergroten en belangwekkende discussies te bevorderen. TBS&H beoogt academici en juristen uit de rechtspraktijk te faciliteren, te motiveren en te inspireren.

Ga naar de website >
 

Kennisplatform Faillissementsfraude

Schermafbeelding 2018-07-30 om 22.54.59.png

Medio oktober is door Joyce Boonstra-Verhaert samen met Willem van Nielen (Recoup Advocaten) het Kennisplatform Faillissementsfraude gelanceerd. Dit kennisplatform heeft tot doel informatieverstrekking en -uitwisseling en kennisuitbreiding ten aanzien van faillissementsfraude. Daarnaast draagt het platform bij aan netwerkvergroting en beoogt het bruggen te slaan tussen onder meer curatoren & handhavers en advocatuur & Openbaar Ministerie.

Ga naar de website > 
 

CrimeTech

CT.png

De website CrimeTech.nl doet verslag van actualiteiten op het snijvlak van criminaliteit en technologie. Dagelijks wordt u op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, rechtspraak, vakliteratuur en ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Cybercrime is niet nationaal. Het is wereldwijd, gedeterritorialiseerd en grensoverschrijdend. De actualiteiten op deze website beperken zich dan ook niet tot die uit Nederland. Ook ontwikkelingen uit het buitenland worden meegenomen. Voor de toepassing van deze informatie op de praktijk worden cursussen, expertmeetings en studieavonden georganiseerd.

Ga naar de website > 
 

Anti-Corruptie

Anti-corruptie.nl doet objectief verslag van deze ontwikkelingen, uit zowel binnen- als buitenland, op het gebied van corruptie en de bestrijding ervan. Via deze website wordt u dagelijks, en via onze nieuwsbrief wekelijks, op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, rechtspraak, vakliteratuur en ontwikkelingen in wet- en regelgeving.

Ga naar de website > 

AC.png