FIOD houdt twee verdachten aan voor handel in merkvervalste kleding

De FIOD heeft woensdag 24 april een 34-jarige man uit Haarlem en een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Zij worden verdacht van handel in merkvervalste kleding. Bij doorzoeking op twee bedrijfsadressen in Amsterdam werden opslagboxen vol met kleding en schoenen aangetroffen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Arnhemmer veroordeeld voor bezitten namaakkleding en -schoenen

De rechtbank veroordeelt een 49-jarige man uit Arnhem voor het opzettelijk in bezit hebben van bijna 200 stuks namaakkleding en –schoenen. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur opgelegd, waarvan 80 voorwaardelijk.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Broers krijgen cel- en taakstraf voor handel in vervalste merkartikelen

Rechtbank Oost-Brabant 12 maart 2019, ECLI:NL:RBOBR:2019:1286

De rechtbank Oost-Brabant veroordeelt een 33-jarige man uit Eindhoven voor grootschalige merkfraude tot een gevangenisstraf van 9 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Zijn 31-jarige broer uit Nuenen krijgt voor zijn aandeel een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk.

Read More
Print Friendly and PDF ^

NVWA en Marktplaats slaan handen ineen in strijd tegen verboden producten

De NVWA en Marktplaats maken vandaag bekend samen te gaan werken om handel in illegale producten tegen te gaan. Vandaag ondertekenden zij een samenwerkingsdocument met afspraken die helpen advertenties met verboden waar zoveel als mogelijk te weren van de handelssite. Gezamenlijk zetten de partijen zich in voor betere voorlichting en toezicht. Daarbij gaat het om handel in verboden consumentenproducten en levensmiddelen, voedingssupplementen, chemicaliën, dieren, diensten en planten.

Read More
Print Friendly and PDF ^

15 maanden gevangenisstraf geëist voor handelen in namaakartikelen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft voor de rechtbank in Rotterdam 15 maanden celstraf geëist tegen twee verdachte mannen van 28 en 29 jaar oud, voor het handelen in namaakartikelen. Volgens het OM hebben de verdachten in nauwe samenwerking gehandeld in nagemaakte artikelen van de merken Beats, Samsung, Adidas, Bose, Kingston en Sandisk.

Read More
Print Friendly and PDF ^