Grip op datalekken

Datalekken: de grootste angst van elke persoon of bedrijf. Hoe voorkomt u dit en wat moet u doen als dit toch gebeurt? 'Grip op datalekken' biedt praktische handvatten om de wettelijke procedures rond datalekken in de organisatie in te voeren. Daarnaast kunt u modulair extra maatregelen doorvoeren en vormt het boek de routegids voor een verantwoorde aanpak van datalekken.

De meldplicht Datalekken zal per 1 januari 2016 worden ingevoerd. Alle bedrijven en overheidsinstellingen moeten vanaf dat moment niet alleen het lekken van persoonsgegevens voorkomen, maar ook lekken melden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (CBP), én aan personen wier gegevens zijn gelekt. Doen zij dit niet, of niet juist, dan lopen zij aanzienlijke boeterisico’s.

Bij datalekken komen privacy, datamanagement, ICT, security, juridische zaken, communicatie en het managen van financiële risico’s samen. Veel professionals weten veel van het eigen vakgebied, maar missen het inzicht in andere domeinen. Het boek geeft in lekentaal die kennis die nodig is voor een integrale aanpak van datalekken.

Het boek is geschreven door privacy professionals met een indrukwekkende staat van dienst en samen vele tientallen jaren ervaring op het gebied van datalekken.

Preview

Praktische Informatie

Auteurs: Koen Versmissen, Sergej Katus,Jeroen Terstegge, Joris Hutter Pagina's 192 blz. 1e druk | 2015 ISBN-13: 9789013132205 Prijs 39,95

 

Klik hier om het boek te bestellen via Jongbloed.

 

Print Friendly and PDF ^