Verdachte aangehouden voor export dierlijke eiwitten naar Azië

De NVWA heeft afgelopen maandag een 49-jarige man uit Zuid-Oost Drenthe aangehouden. Hij wordt verdacht van het in strijd met de regelgeving exporteren van dierlijke eiwitten van herkauwers naar Azië. Daarnaast zou hij papieren hebben vervalst om te doen lijken of de producten in Europa bleven.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Tot 38 maanden geëist voor fraude met biotickets, valsheid in geschrift en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft op 8 juli voor de rechtbank in Zwolle gevangenisstraffen tot 38 maanden onvoorwaardelijk geëist tegen 5 verdachten van fraude met biotickets. Het OM verwijt de hoofdverdachte, eigenaar van een biodieselbedrijf , een drietal biotickets uitgebracht te hebben waarbij niet aan de wettelijke verplichting is voldaan. Daarnaast wordt deze hoofdverdachte evenals de medeverdachten gewoontewitwassen en valsheid in geschrift verweten.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Onderzoek gedragsbeïnvloeding BRZO-bedrijven afgerond

BRZO+ heeft recent een onderzoek afgerond naar de instrumenten die landelijk worden ingezet om achterblijvende BRZO-bedrijven in beweging te krijgen. Bij de bepaling of een bedrijf als achterblijvend wordt beschouwd, gebruiken de toezichthouders bepaalde indicatoren, waaronder de landelijke BRZO-ranking en eerdere inspectiegegevens.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Eerste Kamer akkoord met Rotterdam Rules inzake goederenvervoer over zee

De Eerste Kamer heeft het voorstel voor de Uitvoeringswet Rotterdam Rules op 2 juli 2019 als hamerstuk afgedaan. Dit wetsvoorstel regelt de uitvoering van het verdrag voor het internationaal vervoer van goederen geheel of gedeeltelijk over zee (Rotterdam Rules) in Nederlandse wet en regelgeving. Het Verdrag moderniseert en uniformeert de bestaande verdragen over goederenvervoer over zee.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Verdachte heeft een sloopschip illegaal vanuit het buitenland naar Nederland overgebracht

Rechtbank Amsterdam 28 juni 2019, ECLI:NL:RBAMS:2019:4531

Verdachte wordt ervan beschuldigd op twee momenten een schip dat gesloopt of gerecycled zou worden als (mede)pleger vanuit het buitenland naar Nederland te hebben overgebracht, zonder dat de autoriteiten van die overbrenging in kennis waren gesteld en toestemming hadden gegeven. Zo zou gehandeld zijn in strijd met de Europese verordening betreffende de overbrenging van afvalstoffen (EVOA, EG-verordening 1013/2006).

Read More
Print Friendly and PDF ^