Boete voor eierhandelaar die Fipronileieren heeft omgekat

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Rotterdam een boete van 30.000 euro geëist tegen een eierenhandelaar uit Mijnsheerenland die op grote schaal eieren zou hebben voorzien van een vals herkomstnummer. De werkelijke herkomst van de eieren was onduidelijk. Een deel van de eieren had een te hoog Fipronil gehalte.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Onderzoek illegaal gokken industrieterrein Nieuwegein

In de nacht maandag 4 op dinsdag 5 februari controleerden politie, OM, gemeente en inspecteurs van de Kanspelautoriteit een bedrijfspand op het industrieterrein Liesbosch in Nieuwegein. Het vermoeden bestond dat er in het pand illegaal gegokt zou worden. Het pand is per direct door de burgemeester gesloten.

Read More
Print Friendly and PDF ^

OM seponeert aangifte verkiezingsfraude Lepelstraat

Het Openbaar Ministerie heeft besloten geen strafvervolging in te stellen naar aanleiding van een aangifte van verkiezingsfraude bij een stembureau in Lepelstraat. Bij het bureau ‘t Weike werden bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 twee uitgebrachte stemmen minder geteld dan het aantal stembiljetten. Het proces verbaal van het stembureau werd vervolgens foutief ingevuld door de voorzitter van het stembureau om het administratief toch kloppend te maken.

Read More
Print Friendly and PDF ^

OM wil ruim 6 miljoen euro ontnemen van bestuurder goede doelen stichtingen

Het Openbaar Ministerie eist in de rechtbank Den Bosch dat bij een voormalig bestuurder van goede doelen stichtingen 6.272.445,- euro aan crimineel verdiend vermogen wordt afgepakt. De bestuurder heeft dit geld volgens het OM tussen 2006 en 2013 verdiend door middel valsheid in geschrift en verduistering van gelden van goede doelen. De bestuursvoorzitter van vier stichtingen werd op 28 september 2018 door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 maanden – waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De penningmeester van de stichtingen kreeg van de rechtbank een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan zes maanden voorwaardelijk

Read More
Print Friendly and PDF ^

EU koppelt databanken tegen identiteitsfraude

Europese databanken worden aan elkaar gekoppeld zodat grenswachters, douaneautoriteiten en politiediensten in de EU-landen identiteitsfraude beter kunnen bestrijden en criminelen makkelijker kunnen opsporen. Onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben overeenstemming bereikt over dit voorstel van de Europese Commissie.

Read More
Print Friendly and PDF ^