Jarenlange gevangenisstraffen geëist in beleggingsfraudezaak Quality Investments voor ‘bouwen kaartenhuis van 165 miljoen euro’

Het Openbaar Ministerie heeft op 22 juni jl. in de rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot vijf jaar en vier maanden geëist tegen de personen achter de beleggingsproducten van Quality Investments (QI). Honderden beleggers hebben samen bijna 165.000.000 euro afgegeven via QI. Verdachten zouden een groot deel van de opbrengsten in eigen zak hebben gestoken.

Read More
Print Friendly and PDF ^

In hoger beroep celstraffen van 18 maanden geëist voor oplichting met vakantievilla’s

De advocaat-generaal in Arnhem heeft in hoger beroep gevangenisstraffenvan achttien maanden geëist tegen twee mannen die verdacht worden van oplichtingmet beleggingen in vakantievilla’s in Costa Rica. Zij haalden meer dan een miljoen euro op en betaalden aanvankelijk met de inleg van nieuwe investeerders de rentevergoedingen aan bestaande beleggers. Na een aantal maanden hielden verdachten op met het betalen van rente. De verdachten hebben zichzelf een groot deel van de inleg toegeëigend.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Waarom de beleggingsfraudeur steeds weer kan toeslaan

Het is een scenario dat zich blijft herhalen. Handige verkopers verleiden consumenten met beleggingsproducten met een hoog rendement en een laag risico. Aanvankelijk lijkt het inleggen een succes, maar al gauw voelen consument en toezichthouder nattigheid. Waarom lukt het de autoriteiten niet om dit type fraude te voorkomen? En waarom blijven consumenten vallen voor de trucs van fraudeurs?

Read More
Print Friendly and PDF ^

Vrijspraak oplichting beleggers WSM

Gerechtshof Amsterdam 26 april 2017, ECLI:NL:GHAMS:2017:1523

Directeur van WSM B.V. W. is door het gerechtshof Amsterdam vrijgesproken van oplichting van beleggers en witwassen. Het hof acht het aanbieden van beleggingen zonder vergunning en het gebruik maken van een vals prospectus wel bewezen. De verdachte is veroordeeld tot een celstraf van 86 dagen en een taakstraf van 240 uur. De vennootschap WSM is veroordeeld tot een voorwaardelijke geldboete van € 200.000,-.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Aanhoudingen in onderzoek naar beleggingsfraude in windenergie en vastgoed

De FIOD heeft op 28 maart doorzoekingen verricht in 4 woningen (Zutphen, Steenderen, Hengelo en Terschuur) en bij 5 bedrijfslocaties (Amersfoort , Den Haag, Lelystad en Arnhem). Er zijn 3 verdachten aangehouden. Er is beslag gelegd op meerdere auto’s. Bij de actie waren ca. 100 mensen betrokken. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket en is in samenwerking met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) tot stand gekomen.

Read More
Print Friendly and PDF ^