Hawala bankieren met Iran

Rechtbank Den Haag 24 april 2018, ECLI:NL:RBDHA:2018:5621

De verdachte heeft zich (al dan niet in vereniging) schuldig gemaakt aan het zonder vergunning uitoefenen van het bedrijf van betaaldienstverlener en aan overtreding van de sanctieregelingen betreffende Iran. De verdachte heeft Hawala-transacties uitgevoerd zonder dat daarop toezicht was van de juiste instanties. Voorts heeft de verdachte de regels omtrent economische sancties met Iran overtreden.

Read More
Print Friendly and PDF ^

EU wil dat VS sancties tegen Rusland afzwakken

Verschillende Europese landen proberen de Verenigde Staten ervan te overtuigen de sancties die twee weken geleden werden getroffen tegen Rusland, af te zwakken. Met name de maatregelen tegen aluminiumproducent Rusal dreigen ook de Europese economie hard te treffen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Veroordeling wegens overtreding Sanctiewet: Verdachte heeft als feitelijk leidinggever van zijn bedrijf 2 jaar handel gedreven met een bedrijf in Iran

Rechtbank Oost-Brabant 4 september 2017, ECLI:NL:RBOBR:2017:4666

Verdachte heeft als feitelijk leidinggever van zijn bedrijf twee jaar lang handel gedreven met een bedrijf in Iran terwijl dit toen op grond van Europeesrechtelijke sancties verboden was. Het bedrijf in Iran was geplaatst op een lijst met titel "bij nucleaire activiteiten en activiteiten in verband met ballistische raketten betrokken personen en entiteiten, en personen en entiteiten die de regering van Iran steunen".

Read More
Print Friendly and PDF ^