Aanhoudingen in onderzoek naar beleggingsfraude met goud

De FIOD heeft op 2 april drie aanhoudingen gedaan. Het gaat om drie mannen van 29, 49 en 52 jaar uit Breda, Huizen en Hoofddorp. Zij worden verdacht van onder andere beleggingsfraude, witwassen en oplichting. De FIOD doorzocht vier woningen, drie bedrijfspanden en een caravan in Alkmaar, Breda, Hoofddorp, Huizen, Leusden en Naarden.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Gevangenisstraffen tot 48 maanden geëist voor beleggingsfraude Noordenwind en Hollandsche Wind

Het Openbaar Ministerie heeft onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot 48 maanden geëist tegen 7 verdachten van beleggingsfraude in de beleggingsvehikels Noordenwind en Hollandsche Wind. Het ging om een fraudebedrag van ruim 8,7 miljoen euro en 295 gedupeerde beleggers. Het OM verwijt verdachten oplichting, verduistering en witwassen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Veroordeling rechtspersoon in beleggingsfraudezaak

Rechtbank Amsterdam 29 januari 2019, ECLI:NL:RBAMS:2019:554

Verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift. Zij heeft rekening-courantovereenkomsten en addenda op rekening-courantovereenkomsten laten opmaken en laten antedateren. Dit is gedaan nadat onderzoek naar de geldstromen is gedaan en de FIOD beslag heeft laten leggen op rekeningen van medeverdachte 1 en medeverdachte 2. Verdachte heeft met haar handelen willen doen voorkomen dat de geldstromen tussen medeverdachte 1 en verdachte en tussen vertegenwoordiger van verdachte en verdachte legitiem waren. Ook heeft verdachte gelden, waarvan zij wist dat deze van misdrijf afkomstig waren, witgewassen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Hoger beroep beleggingsfraude Centurion: van 3 jaar (wv 1 jaar vw) naar 4 jaar gevangenisstraf na OM-appel

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 11 juli 2018, ECLI:NL:GHARL:2018:6350

Verdachte heeft langdurig als feitelijke leidinggevende gefunctioneerd van een op het eerste gezicht professioneel opererende rechtspersoon Centurion Vastgoed B.V. die zich heeft schuldig gemaakt aan het medeplegen van oplichting, bedrieglijke bankbreuk en valsheid in geschrift. Daarnaast heeft verdachte zich - al dan niet samen met anderen - schuldig gemaakt aan gewoontewitwassen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Eis: tot 21 maanden gevangenisstraf tegen vader en zoon in onderzoek naar beleggingsfraude met vakantiehuisjes

Het Openbaar Ministerie heeft vorige week in de Rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot 21 maanden geëist tegen twee bestuurders van een vennootschap die geld aantrok bij inleggers met de belofte dat te investeren in een vakantiepark in de Franse Dordogne. Geen van de inleggers zag zijn ingelegde gelden terug. De verdachten zijn een vader en zoon. Het OM verwijt hen oplichting en het witwassen van de inkomsten daaruit.

Read More
Print Friendly and PDF ^