Veroordeling rechtspersoon in beleggingsfraudezaak

Rechtbank Amsterdam 29 januari 2019, ECLI:NL:RBAMS:2019:554

Verdachte heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan valsheid in geschrift. Zij heeft rekening-courantovereenkomsten en addenda op rekening-courantovereenkomsten laten opmaken en laten antedateren. Dit is gedaan nadat onderzoek naar de geldstromen is gedaan en de FIOD beslag heeft laten leggen op rekeningen van medeverdachte 1 en medeverdachte 2. Verdachte heeft met haar handelen willen doen voorkomen dat de geldstromen tussen medeverdachte 1 en verdachte en tussen vertegenwoordiger van verdachte en verdachte legitiem waren. Ook heeft verdachte gelden, waarvan zij wist dat deze van misdrijf afkomstig waren, witgewassen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Hoger beroep beleggingsfraude Centurion: van 3 jaar (wv 1 jaar vw) naar 4 jaar gevangenisstraf na OM-appel

Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden 11 juli 2018, ECLI:NL:GHARL:2018:6350

Verdachte heeft langdurig als feitelijke leidinggevende gefunctioneerd van een op het eerste gezicht professioneel opererende rechtspersoon Centurion Vastgoed B.V. die zich heeft schuldig gemaakt aan het medeplegen van oplichting, bedrieglijke bankbreuk en valsheid in geschrift. Daarnaast heeft verdachte zich - al dan niet samen met anderen - schuldig gemaakt aan gewoontewitwassen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Eis: tot 21 maanden gevangenisstraf tegen vader en zoon in onderzoek naar beleggingsfraude met vakantiehuisjes

Het Openbaar Ministerie heeft vorige week in de Rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot 21 maanden geëist tegen twee bestuurders van een vennootschap die geld aantrok bij inleggers met de belofte dat te investeren in een vakantiepark in de Franse Dordogne. Geen van de inleggers zag zijn ingelegde gelden terug. De verdachten zijn een vader en zoon. Het OM verwijt hen oplichting en het witwassen van de inkomsten daaruit.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Jarenlange gevangenisstraffen geëist in beleggingsfraudezaak Quality Investments voor ‘bouwen kaartenhuis van 165 miljoen euro’

Het Openbaar Ministerie heeft op 22 juni jl. in de rechtbank in Amsterdam gevangenisstraffen tot vijf jaar en vier maanden geëist tegen de personen achter de beleggingsproducten van Quality Investments (QI). Honderden beleggers hebben samen bijna 165.000.000 euro afgegeven via QI. Verdachten zouden een groot deel van de opbrengsten in eigen zak hebben gestoken.

Read More
Print Friendly and PDF ^

In hoger beroep celstraffen van 18 maanden geëist voor oplichting met vakantievilla’s

De advocaat-generaal in Arnhem heeft in hoger beroep gevangenisstraffenvan achttien maanden geëist tegen twee mannen die verdacht worden van oplichtingmet beleggingen in vakantievilla’s in Costa Rica. Zij haalden meer dan een miljoen euro op en betaalden aanvankelijk met de inleg van nieuwe investeerders de rentevergoedingen aan bestaande beleggers. Na een aantal maanden hielden verdachten op met het betalen van rente. De verdachten hebben zichzelf een groot deel van de inleg toegeëigend.

Read More
Print Friendly and PDF ^