Celstraffen en werkstraf geëist na oplichting scheepsbouwer uit Zwolle

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft celstraffen van respectievelijk 15 en 8 maanden geëist tegen een 67-jarige man uit Assen en een 33-jarige man uit Heerenveen. Een 61-jarige man uit Burgum hoorde 240 uur werkstraf tegen zich eisen. De mannen worden verdacht van oplichting van een scheepsbouwer uit Zwolle. Centraal in de zaak staat een geldbedrag van bijna zes ton.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Gevangenisstraffen tot vier jaar geëist tegen verdachten georganiseerde mestfraude

“Mestfraude tast niet alleen de natuur aan, maar jaagt de burger ook op kosten, omdat het reinigen van ons drinkwater door de toegenomen verontreiniging steeds duurder wordt,” zei de officier van justitievandaag op zitting in de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gevangenisstraffen tot vier jaar tegen in totaal acht verdachten, die zich volgens het OM steeds in wisselende samenstelling bezig hielden met stelselmatige mestfraude in georganiseerd verband.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Celstraffen tot 36 maanden geëist voor faillissementsfraude

Het Openbaar Ministerie heeft op 20 juni voor de rechtbank in Zwolle gevangenisstraffen tot 36 maanden geëist tegen drie verdachten van faillissementsfraude. Volgens het OM hebben verdachten gedurende een periode van twee jaar deelgenomen aan een criminele organisatie die zich op grote schaal bezig hield met onder meer faillissementsfraude.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Corporate plea bargaining

Het gist en gonst rond het verschoningsrecht in de publiciteit, de rechtszaal en de politiek. Justitie klaagt dat het verschoningsrecht door advocaten als ‘procedureel wapen’ wordt ingezet, advocaten klagen dat vertrouwelijke communicatie wel degelijk wordt ingezien en dat er veel fouten worden gemaakt bij het ‘uitgrijzen’. En nu ligt er het voorstel dat advocatenkantoren onderzoek kunnen gaan doen naar fraude door hun cliënten.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Eisen tot 15 maanden cel voor omzetbelastingfraude, btw-fraude en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft op 19 juni voor de rechtbank in Rotterdam tot 15 maanden cel geëist tegen drie verdachten van valsheid in geschrifte en belastingfraude. Het OM verwijt verdachten dat zij vals opgemaakte facturen beschikbaar stelden aan derden om op te nemen in de administratie en op basis daarvan onjuiste aangiften omzetbelasting te doen.

Read More
Print Friendly and PDF ^