OM eist in hoger beroep tot 8 jaar cel voor oplichting en hypotheekfraude in Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag eiste in hoger beroep gevangenisstraffen en taakstraffen tegen 7 personen die verdacht worden van witwassen, oplichting en hypotheekfraude. De zaak draait om de 65-jarige hoofdverdachte uit Den Haag. Met behulp van de medeverdachten zou de man via de aankoop van onroerend goed crimineel vermogen hebben witgewassen en hypotheekfraude hebben gepleegd. Vanuit zijn makelaarskantoor zou hij daarbij tientallen gedupeerden met grote schulden hebben opgescheept terwijl hij zelf aanzienlijke bedragen aan winst opstreek. Tegen deze verdachte werd een gevangenisstraf van acht jaar geëist.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Europese Commissie stelt nieuwe lijst vast van derde landen met zwakke regelgeving ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering

De Commissie heeft op 13 februari haar nieuwe lijst vastgesteld van 23 derde landen met strategische tekortkomingen in hun regelgevingskader ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Tot 30 maanden cel geëist voor omvangrijke fraude bij wok-restaurants

Het Openbaar Ministerie heeft voor de Rechtbank in Groningen onvoorwaardelijke gevangenisstraffen tot 30 maanden en werkstraffen geëist tegen 7 natuurlijke personen. Het OM verwijt hen kassasysteemfraude en witwassen met de kassa’s van twee wok-restaurants in Groningen. 

Read More
Print Friendly and PDF ^

OM eist tien maanden gevangenisstraf tegen sales manager Huawei vanwege omkoping

Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Den Bosch een gevangenisstraf van tien maanden geëist tegen een voormalig salesmanager van Huawei Technologies (Huawei).  Hij zou zichzelf hebben laten betalen in ruil voor het ‘gunnen’ van opdrachten door Huawei aan vier bedrijven.  De salesmanager had volgens het OM via een verhullende constructie een belang in deze bedrijven. Hij zou zichzelf zo voor bijna 150.000 euro aan steekpenningen hebben laten betalen.

Read More
Print Friendly and PDF ^

Gevangenisstraffen geëist voor het witwassen van ruim 8 ton verborgen in kluis en keuken

Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank in Rotterdam gevangenisstraffen tot 3,5 jaar geëist tegen een 38-jarige man uit Sint Willebrord en een 61-jarige man uit Roosendaal. Het OM verwijt de 38-jarige man dat hij een hoeveelheid contant geld - in totaal 854.000 euro - en een Range Rover heeft witgewassen. Ook wordt hem verweten dat hij de Rabobank omwille van de verkrijging van een hypotheek heeft opgelicht tot een bedrag van 514.000 euro. Het OM verwijt de 61-jarige man dat hij betrokken was bij het witwassen van de Range Rover.

Read More
Print Friendly and PDF ^